Mik azok a flavonoidok?

black berriesA flavonoidok olyan növényi vegyületek csoportja, amelyek természetesen megtalálhatók a növényekben, fákban, valamint számos gyümölcsben és zöldségben. Több mint 4000 különböző flavonoid van, valamint különböző funkcióik vannak: színezékként működnek, valamint példaként a citrom sárga árnyalatát, az eper vörös színét, az áfonya kék színét, a hagymahéj pedig barnás színét adják. Illatanyagként működnek, és száraz és keserű ízt adhatnak, amit többek között a teából, a merlotból és a csokoládéból értünk.

A flavonoidok segíthetnek a növény vagy a gyümölcs károsodásának kijavításában is. A flavonoidok magasak néhány kémiai csoportban, az úgynevezett fenolokban. Például, ha beleharapsz egy almába, és ott is hagyod, a fenolok oxigénnel jelennek meg. Ez arra készteti az almát, hogy kémiai eljárást indítson, amelyben a fenolok és az oxigén minden máshoz kötődik. Hol találhatók a flavonoidok? A flavonoidokat fákban, zöldségekben és gyümölcsökben fedezik fel. Ezek megtalálhatók többek között a citrusfélékben, az almában, a sárgabarackban, valamint a számunkra megértett bogyókban is. Zöldségek, mint a környezetbarát paprika, paradicsom, hagyma, brokkoli, kelkáposzta, spenót, zeller és padlizsán is tartalmaz flavonoidok továbbá, merlot, zöld tea és finom csokoládé is áll sok flavonoidok.

Hogyan működnek a flavonoidok a szervezetben?

sliced avocado fruit on brown wooden tableFlavonoidok ténylegesen tárgya volt egy csodálatos mennyiségű tanulmány és rendszeresen lóversenytippeket szerez, hogy egy sor egészség-elősegítő eredmények többek között, amelyek képesek erősíteni a szervezet immunrendszerét, és biztosítja a szervezet sejtjeit a károsodásoktól, valamint a sejtek kiigazítását. Ez a hipotézis azon az elképzelésen alapul, hogy a flavonoidok pontosan ugyanazt az eredményt érik el a szervezetben, mint a növényekben, bogyókban és zöldségekben. Tehát, ha enni élelmiszerek magas flavonoidok, a szervezet minden bizonnyal elnyeli őket, valamint antioxidáns hatása, védi a sejteket a károsodástól. Ennek ellenére nincs klinikai bizonyíték erre az elméletre.

Valójában, mi nem szívja fel a flavonoidok valószínűleg, és ez vezet néhány kutató rámutatni, hogy az elsődleges funkciója a flavonoidok maradhat a bélben, ahol lehet alakítani néhány is kisebb méretű fenolos savak/alkoholok, hogy mi is szívja fel extra kényelmesen, amely emellett van egy egészségügyi hatása. A lényeg ezután az, hogy nem lehet csak enni élelmiszerek magas flavonoidok, és azt követően, hogy előre őket, hogy biztosítsa a sejtek a szervezetben, ugyanúgy, ahogy biztosítják a sejtek a növények, zöldségek és gyümölcsök. Másrészt vannak olyan tanulmányok, amelyek azt sugallják, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben lévő vegyületek növelhetik a szervezet saját antioxidáns védekező képességét.

A flavonoidokra koncentráló kutatások

orange fruit on clear glass bowlSzámos ezer kutatás foglalkozik flavonoidok, valamint azok eredményeit. Többek között sok kutatási tanulmány összpontosított a flavonoidok szívbetegségekre gyakorolt hatására. Már az 1990-es években a kutatók felfedezték, hogy a flavonoidok magas bevitele csökkentette a szívproblémák halálának veszélyét. A fogyasztásnak azonban nem volt nagy hatása arra, hogy szívrohamuk volt – e-a flavonoidokban gazdag étrend viszont a túlélési esélyeket eredményezte. Azóta számos tanulmány kimutatta, hogy a flavonoidok valószínűleg tágító hatással vannak a kapillárisra.

2019 augusztusában megjelent egy megfigyelési kutatás, amely többek között a dán rákos sejtkultúra mögött állt, és azt is feltárta, hogy azok az egyének, akik napi legalább 500 mg flavonoid étrendet fogyasztanak, akár 30 százalékkal alacsonyabb a rákos sejtek, valamint a szívbetegségek halálának kockázata. feltételek. A tanulmány azonban nem bizonyítja, hogy a flavonoidok játszanak döntő szerepet, mivel nem zárható ki, hogy a kutatási eredményeket befolyásoló egyének életmódjában számos más feltétel is fennáll. Következésképpen több tanulmány még mindig szükség van, hogy hogyan és miért a flavonoidok előnyös egészségügyi, olvassa el a következtetést a tanulmány.

Vannak kiegészítők flavonoidok egészséges és kiegyensúlyozott?

A táplálékkiegészítő készítésekor az egyes anyagokat fókuszált formában választja ki és különíti el. Néhány évvel ezelőtt azt hitték, hogy a sárgarépában felfedezett antioxidáns béta-karotin elkerülheti a tüdőrákot. Mindazonáltal később kiderült, hogy a dohányosok, akik béta-karotint fogyasztottak étrend-kiegészítőként, növelték a rák kockázatát. Kiemeli, hogy óvakodni kell attól, hogy feltételezzük, hogy azok az anyagok, amelyek természetes kontextusukban egy módszerrel működnek, hasonlóan működnek egy további kontextusban, és hogy az időegységenként nagy mennyiségeket ugyanúgy lehet felhasználni.a meghatározás az egészséget előmozdító. Ráadásul ez alig egy bizonyos fajta flavonoid, amely egy wellness hatása, de keveréke sok. Összességében tehát kerülnie kell a flavonoidokat tartalmazó étrend-kiegészítőket, hanem inkább be kell tartania az egészségügyi és wellness cég útmutatásait: egyél sok zöldséget és gyümölcsöt minden nap!

A flavonoidok olyan növényi vegyületek, amelyeket gyakran tapsolnak azért, mert képesek megerősíteni a szervezet immunrendszerét és harcolni olyan betegségekkel, mint a rák és a szív-és érrendszeri betegségek. Az anyag antioxidánsként működik növényekben, gyümölcsökben és zöldségekben, azonban ez ritkán írja le, hogy a flavonoidok egészségfejlesztő hatással bírhatnak. Ha fogyasztanak sok gyümölcsöt, zöldséget és egyéb élelmiszerek bőséges feltételezett flavonoidok, van egy 30 százalékkal kisebb a veszélye, hogy elmúlik a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a rák. Ez egy új kutatás eredménye, amelyet a norvég ráksejtek Társasága nemrégiben tett közzé. Itt a tudósok 50 048 Dán adatait vették figyelembe, amelyeket 23 éven keresztül követtek, és kiderült, hogy azok az emberek, akik naponta legalább 500 mg flavonoidot fogyasztottak, nyilvánvalóan csökkentették a mortalitást, mint a kontrollcsoport. Ez különösen igaz a dohányosok, valamint az egyének a magas alkoholfogyasztás.

A flavonoidok különböző hatásokkal rendelkeznek

green leaves on brown clay potAmikor a flavonoidok sokat foglalkoznak fókusz, annak a ténynek köszönhető, hogy ez egy növényi vegyület, amelynek antioxidáns eredménye van. A növényvilágban a flavonoidok többek között olyan eljárást indítanak, amely javítja a károkat, valamint biztosítja a zöldségeket és gyümölcsöket az oxigéntől, amely károsíthatja őket. A kérdés tehát az, hogy a flavonoidok ugyanolyan hatással lehetnek – e a testre- dvs.om a diéta magas flavonoidok minden bizonnyal egy antioxidáns, valamint az egészség-elősegítő hatása a szervezetben.

Nagyon kevés bizonyíték van arra, hogy a gyógyszerek valóban különböző módon működhetnek, támaszkodva arra a kontextusra, amelyben megjelennek. Evolúciós szempontból minden bizonnyal azt gondolnánk, hogy ha a flavonoidok valóban nélkülözhetetlenek számunkra, akkor felszívnánk őket, ugyanúgy, mint a vitaminokkal. A bélben való felszívódásuk rendkívül apró, és ez azt is megmutathatja, hogy egyáltalán nem lépnek be testünk sejtjeibe, mégis fő funkciójuk a bélben marad. Talán vannak olyan anyagok a gyümölcsökben és zöldségekben, amelyek növelhetik a szervezet saját antioxidáns védelmét. És ez valószínűleg bonyolult kölcsönhatás a gyümölcsök és zöldségek vegyületei között, amelyek az egészséget elősegítő hatással bírnak. Ennek eredményeként, ez is a nagy változatosság a diéta, amely a leghatékonyabb wellness.

Szólj hozzá!