Hogyan is nevezik az ópiummákot?

Hogyan is nevezik az ópiummákot?Lehet felismerni a mák, mint egy gyakorlatilag mail box-piros színű virág, amely vezeti a szél, de több mint 100 faj minden árnyalata. Az elegáns nyári szezon virágot fehér vagy sárga, lila vagy rózsaszín, narancssárga, kék, sőt számos színben is tarka lehet. Ezenkívül kettős levelekkel is megkaphatja, hogy egy csipkebogyóra hasonlítson, 20 cm-es magasságokban. több mint egy méter. Van, hogy úgy mondjam, egy mák minden egyes igényhez.

Ezek lehetnek éves, kétéves, valamint évelő. Ópiummák, Papaver somniferum, rendkívül változó, éves növény a mák háztartásban, valószínűleg a Földközi-tenger medencéjének egyes részeihez, valamint Nyugat-Ázsiához tartozik. Felálló, legfeljebb 150 cm magas szárú, erősen kékre mártott lehullott levelekkel. A virágok fehérek vagy ibolyaszínűek, a porzó számtalan. A kapszulák tojásdad vagy kerek, 1-1, 5 centiméter hosszúak. Az ősidők óta Közép-és Dél-Európa többségében, valamint Délkelet-Ázsiában termesztik gyógyászati célokra és zsibbadásként. Amikor a tablettát levágják, a krémes színű tejszerű lé kiszivárog. Amint megszilárdult, nyers ópiumként betakarítják (lásd ópium és ópium alkaloidok). A tabletták sok, apró magot tartalmaznak, amelyeket nyírfaként szüretelnek a kenyér permetezésére, valamint a zsíros olaj eltávolítására. A teljes virágú fajtákat udvari növényekként termesztik.

Mák – útmutató a fajtákhoz

Mák - útmutató a fajtákhozAz alábbiakban megtalálja a különböző igényeknek megfelelő fajták választékát, valamint az árnyékpalettákat. Alpesi mák (Papaver alpinum). Szezonális típusok, amelyek csak 20 centiméterre nőnek. magas. Ez gyakran használják a rock ágy pontosan ugyanazt a tényezőt. Az Alpinum Fehér, narancssárga, sárga, valamint lazac árnyalatokban virágzik június-júliusban. A virág illata kellemes, valamint nem is erős. Mák (Papaver dubium). Éves típusok, amelyek 20-70 centiméterrel bővülnek. magas. Vadon nő Dániában, és júniustól augusztusig virágzik. A lehullott levelek kissé halványabbak, mint a gabona mák. A mák klubbal együtt a típusok az egyik legjellemzőbb Dán természetben. Kukorica mák (Papaver rhoeas).

Éves fajták, amelyek 30-100 centiméterre nőnek. magas, valamint a legmagasabb a vadon élő fajok közül. A virágnak ragyogó vörös levelei vannak, valamint júniustól júliusig virágzik. Hatalmas mák (Papaver bracteatum). Szezonális fajták, amelyeket évelő máknak is neveznek. A típusok 50-70 centiméterre nőnek. magas és májusban és júniusban is növekszik. A virág mindenféle színben kapható-piros, narancs, fehér, rózsaszín stb. Mák (Papaver argemone). Éves fajták, amelyek mindazonáltal hatékonyan vethetők be a be-be, hogy megjelenjenek a megfelelő tavasszal. A növény legfeljebb 50 centiméterre nő. magas, de általában alacsonyabb. A faj a cickafark mákkal együtt a dán természetben a leggyakoribb, a többi vadon élő fajhoz hasonlóan pedig Vörös. Ópiummák (Papaver somniferum). Éves fajták, amelyek 30-80 CM-re nőnek. felfedezte eszközeit a dán vidéken. Somniferum virágok június-júliusban. A virág könnyen elérhető piros, világos lila,kék-piros, fehér, valamint különböző színű. Szibériai mák (Papaver nudicaule) vagy Izlandi mák. Kétéves fajták, amelyek kiterjednek körülbelül 25-40 CM. magas, fehér, sárga, narancssárga vagy piros virágokat is generál. A hőmérsékleti szintre támaszkodva a nudicaule május és augusztus között virágzik. A fajták a legjobb csokrok, mint a szirmok nem csökken olyan gyorsan, mint a különböző más fajták.

Mák-útmutató a vetéshez, valamint a gondozáshoz

Mák-útmutató a vetéshez, valamint a gondozáshozA mákos magvak ültetésében nem sok láb van, és azt is, hogy boldoguljanak. A magoknak a márciustól májusig tartó időszakban a talajban kell lenniük, valamint a lenyűgöző virágok nem sok igényt támasztanak. Bár optimális, ha lazított, tápanyagban gazdag szennyeződésbe ültetjük őket, akkor egyszerűen csak a kert természetes sarkában terjesztheti őket, ahol f.ex. A lenyűgöző virágok, mint a nap, így bővül valahol, ahol kapnak csak, hogy – legalábbis egy ideig a nap folyamán. Másrészről, ők nem is őrült a túlzott nedvesség, így csak szükség, hogy a víz a virágokat, ha megszerzi nagyon száraz.

A mák magjai messzire repülhetnek. Vetéskor válasszon egy viszonylag széltelen napot. A magok kevés, valamint a könnyű és gyorsan repülni nagyon el. Az ötlet az, hogy a magokat szétterítés előtt homokkal vagy szennyeződéssel keverjük össze. A homok megakadályozza, hogy elrepüljenek, és megkönnyíti a kis magok elosztását. Ami azt illeti, ősszel is vethet pipacsokat. Van értelme, ha szem előtt tartja, hogy ősszel maga a virág terjeszti magjait. Az őszi vetést hűvös vetésnek nevezik. Az előcsírázás nem kiváló javaslat. Előcsírázhatja a pipacsokat, de ez általában negatív fogalom. A növények nem olyanok, mint a gyökerek által kiváltott zavar, amikor azokat a cserepekből a külső ágyakba kell mozgatni. Ha továbbra is meg akarja próbálni a kezét az előcsírázásnál, akkor februárban kezdheti, valamint ideális esetben az üvegházban csírázhat, szemben a belső terekkel. Mint említettük, a virágok valóban szeretik a napot, ezért jó ötlet meleg területen termeszteni őket. Más, mint hogy, akkor láthatjuk őket gyakorlatilag mindenhol. A magas udvarban, a zöldségkertben vagy cserépben.

Pipacsok csokrokban-hogyan lehet működni

A mező, valamint az árok csokrok minden szerelmese pontosan tudja, milyen bosszantó a pipacsok kiválasztása, amelyek vonzónak tűnnek a csokorban, amikor ott állsz az árok mellett, de tíz perccel később, amikor visszatérsz, valójában elvesztették az összes virágot. És miért csinálják ezt most? Az egyik tényező az, hogy a pipacsok kiválasztják magukat. A szárból kifolyó lé egyfajta vakolatként működik, elzárva a vágást, elkerülve a virág vízfelszívódását. A virág bizonyos értelemben halálra éhezteti magát. Azonban leállíthatja a folyamatot, mielőtt túl késő lenne. Megakadályozhatja, hogy a lé leérjen, és rögzítse a szárat, ha a szár végét röviden megolvasztja egy öngyújtóval, vagy rendkívül forró, gyakorlatilag forrásban lévő vízbe meríti. Tehát a lé nem jut le, és nem tudja lezárni a szárat. Ez lehetővé teszi, hogy a virág vizet vegyen a virágtartóból, amelybe betette. Ha a virágokat is a megfelelő időben választja, akkor szinte biztosítja eleganciájukat a csokorban. Vedd fel a pipacsokat, mielőtt pop, és sokkal tovább fognak tartani. Ha csak vágni a virág után valóban kihajtott, és elvesztette a csészelevelek, akkor biztosan megy le a virágok meglehetősen gyorsan-annak ellenére, hogy elkerüljék a nedv tömítő a szár. Egy régi ház javaslata emellett a virágok kiválasztása a hajnal előtt.

További érdekes tények az ópiummákról

További érdekes tények az ópiummákrólA pipacsok mérgezőek? Mindkét és. A termesztett fajták közül több tartalmaz alkaloidokat, amelyek esetleg mérgezést okozhatnak. Ez áll Papaver orientale és Papaver nudicaule. Ez azonban Dániában eddig nem történt meg. Ópium máklé, másrészt, van ópium alkaloidok, valamint annak használata vezetett néhány esetben a mérgezés Dániában. A mérgezés kis pupillákat, légzési nehézségeket és a legrosszabb esetben eszméletlenséget okoz.

Tudsz nyírfát készíteni egyedül? Valóban. A nyírfa az ópiummák magja. Készítheti őket különféle más típusú pipacsokkal,azonban nem ízlik olyan nagyszerű. Amikor a növény kivirágzott, a magállvány továbbra is fennáll, valamint szárításkor szinte úgy viselkedik, mint egy sós rázógép, benne nyírfákkal. A magokat lehet permetezni egyenesen a rack, valamint rá a sült termékek. Meg lehet szárítani a pipacsokat? Száríthatja a magállványt. Amikor a pipacsok virágoztak, egy kis szárral megcsípheti a továbbra is maghéjat, valamint felakaszthatja őket, hogy teljesen megszáradjanak. A kiszáradt vetőmag tokok gyönyörűek a tervekben. Akkor nyomja meg a virág maga alatt egy izmos kiadvány, valamint laminált, kihasználva azt, mint egy könyv jelölés.

Szólj hozzá!