Máriatövis és a máj egészsége

Máriatövis és a máj egészségeMáriatövis, klinikailag ismert Silybum marianum, már évszázadok óta használják, mint egy természetes gyógyszer, hogy fenntartsák a máj wellness és kezelésére különböző betegségek. Silymarin, az aktív komponens Silybum marianum (máriatövis), úgy gondolják, hogy erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő épületek. Ebben a bejegyzésben, akkor tanulmányozza a leendő előnyeit máriatövis elősegítésére máj egészség és wellness, elkerülve, valamint ügyelve a rák, a csont egészség és wellness, akne adminisztráció, valamint irányító típusú 2 diabetes mellitus. Ezenkívül megvitatjuk a tejes bogáncs megfelelő adagjait különböző funkciókhoz és populációkhoz-amelyek kedvtelésből tartott kutyákból, például kutyákból és macskákból állnak -, miközben kiemeljük a létfontosságú biztonsági óvintézkedéseket, amikor ezt a táplálékkiegészítőt használják.

Ha megértjük, hogy a bogáncs hogyan járulhat hozzá az általános egészséghez a modern gyógyszerek különféle felhasználásain keresztül, akkor jobban felkészült arra, hogy felvilágosult döntéseket hozzon a mindennapi kezelésbe való integrálásáról, vagy azt javasolja másoknak, akik természetes gyógymódokat keresnek bizonyos igényeikhez. Máriatövis, klinikailag úgynevezett Silybum marianum, ténylegesen használt több mint kétezer éve kezelésére máj és epehólyag betegség. Energikus összetevője, silymarin, egy erős antioxidáns, amely segít megvédeni a májat a mérgező anyagok, mint például f. ex. halálos sapka gomba (Amanita phalloides). Ezt a természetes kezelést általában vírusfertőzések, valamint cirrhosis kezelésére használják. Bár egyes kutatások azt javasolják, hogy a máriatövis előnyös lehet bizonyos típusú májbetegség, más tanulmányok azt javasolják, hogy a hatás meghatározatlan.

Nem megfelelő adatok a máriatövis, mint egyértelmű terápiás alternatíva fenntartásához

Számos kutatási tanulmány valóban azt javasolta, hogy figyelembe máriatövis hasznos lehet az emberek tartós hepatitis C vagy alkoholos cirrhosis, de más kutatások azt mutatják, nem jelentős javulást ezeket a problémákat, amikor a kiegészítést használják. Az Országos Kiegészítő és integratív Wellness központ (NCCIH) értékelése szerint még nincs elegendő csúcsminőségű bizonyíték annak megállapítására, hogy a tejes bogáncs hatékonyan képes-e kezelni a májbetegségek különböző formáit. Az NCCIH azt is mondja, hogy még szigorúbb klinikai vizsgálatokra van szükség, mielőtt meggyőző következtetéseket vonhatunk le a máj egészségére gyakorolt előnyeiről. Mindazonáltal állatkísérletekben a tejcsíra vonzónak tűnik a gyógyszer által kiváltott hepatotoxicitás (a gyógyszerek által okozott májkárosodás) elleni biztonság szempontjából antioxidáns lakó-vagy kereskedelmi tulajdonságai miatt.

Például egy kutatás azt találta, hogy a szilimarinnal kezelt patkányok sokkal kevesebb acetaminofen által kiváltott mérgezést tapasztaltak, szemben azokkal, akik nem kapták meg (forrás). Bár ezek az eredmények motiválnak, további kutatásokra van szükség, beleértve az embereket is, mielőtt végleges ajánlásokat lehetne tenni a máriatövis-kiegészítők használatáról a gyógyszerekkel kapcsolatos májkárosodás elkerülése vagy kezelése érdekében. Fontos szem előtt tartani, hogy a máriatövis nem helyettesíti a klinikai terápiát, hanem egészségügyi szakember irányítása alatt is fel kell használni. Ha tervezi, hogy figyelembe máriatövis, vagy még egy máj wellness kiegészítés, konzultáljon orvosával először, hogy vizsgálja felül a lehetséges előnyöket, veszélyeket, valamint a megfelelő adagokat alapján a saját igényeit. Ma nincs elegendő adat a máriatövis használatának fenntartásához, mint a máj egészségének meggyőző terápiás választása. Azonban további kutatási tanulmány felfedte számos más lehetséges előnyeit figyelembe máriatövis, hogy érdemes gondolkodni.

Hozzáadott egészségügyi előnyei máriatövis

Hozzáadott egészségügyi előnyei máriatövisA máj wellness lehetséges előnyei mellett a bogáncs más wellness előnyöket is nyújthat. Ezek közül néhány közé tartozik a védelem versus csontvesztés keresztül fokozott csont mineralizáció, növelte az anyatej-termelés szoptatós anyáknak, csökkenése akne elváltozások szabályozásával hormonális egyensúly, és figyelemmel kíséri a fajta 2 diabetikus problémák komplikációk megelőzése. Ráadásul a kutatások azt javasolják, hogy a máriatövisben felfedezett összetevők gyulladáscsökkentő hatásúak legyenek, amelyek javíthatják a sugárkezelés hatékonyságát bizonyos rákos sejtek esetében. Védelem a csontvesztés ellen a fokozott csont mineralizáció révén. Máriatövis ténylegesen kimutatták, hogy kedvező hatással van a csontok egészségét. Pet kutatások azt sugallják, hogy az energetikai komponensek máriatövis segíthet biztonságos ellen csontvesztés reklámozásával képződését nye csontsejtek, valamint gátolja a feladatot a sejtek felelősek lebontják csont. Ez a növényi alapú orvosság hasznos lehet azok számára, akik veszélyeztetik a csontritkulás kialakulását vagy a törékeny csontokkal kapcsolatos egyéb betegségeket.

A pattanások módosításának csökkentése a hormonális egyensúly szabályozásával. Hormon politika: tanulmány azt sugallja, hogy figyelembe máriatövis segíthet csökkenteni akne sebek szabályozásával hormonális egyensúly. A máriatövisnek antiandrogén hatása van, ami azt jelenti, hogy blokkolhatja a férfi hormonok aktivitását, amelyek hozzájárulnak a pattanások kialakulásához. Gyulladásgátló tulajdonságok: a máriatövis hatóanyaga, a szilimarin, emellett erős gyulladásgátló otthonokkal rendelkezik. Ez is hozzá, hogy képes csökkenteni akne kitörések és reklámozni egészségesebb bőrt. Együtt ezek az előnyök, máriatövis ténylegesen megvizsgálták a potenciális funkciója vigyáz a 2-es típusú cukorbetegség problémák, komplikációk elkerülése, valamint teljesítményének javítása sugárkezelés versus részletek rák. A további kutatások más módszereket is feltárhatnak, amelyek révén a tejcsíra hozzájárulhat az ember jólétéhez és egészségéhez. Évszázadok óta máriatövis ténylegesen használják foglalkozni egy sor betegség; ezek nye wellness előnyök csak néhány a lehetséges felhasználási. Silibinin, aktív része máriatövis eltávolítani, lehet, hogy képes harcolni a hepatitis C vírus fertőzés gátlásával vírus replikáció.

A tejcsíra vírusellenes otthona

A tejcsíra vírusellenes otthonaA kutatások azt sugallják, hogy a szilibinin, a máriatövisben felfedezett komponens hatékony vírusellenes szer, amely előnyös a krónikus májbetegségben szenvedők számára, akik nem válaszolnak a pegilált interferon / ribavirin kezelésre. Ez kiemeli a lehetséges helyreállító felhasználások máriatövis túl csak fenntartása általános máj egészségét. A silibinin szerepe a hepatitis C vírusfertőzés elleni küzdelemben. Az aktív összetevő silibinin, amely származik a magok a Silybum marianum növény, ténylegesen kimutatták, hogy jelentős antivirális tulajdonságokkal szemben a hepatitis C vírus (HCV). A tanulmány azt javasolja, hogy a szilibinin megakadályozza a HCV replikációját a vírus életfolyamatának különböző fázisainak megtámadásával. Meg lehet F.ex. Blokkolja a vírus bejutását közvetlenül a gazdasejtekbe, és megvédi a nye virionokat a fertőzött sejtekből való felszabadulástól. Továbbá, állatkísérletek kimutatták, hogy képes csökkenteni a májkárosodás által okozott szennyező anyagok, mint például amanita phalloides (halál sapka gomba).

A vírusbejutás korlátozása: úgy tűnik, hogy a Silibinin megzavarja a HCV kötődését, valamint keveri a folyamatokat a gazdasejt membránjain. Silibinin ténylegesen kiderült, hogy megakadályozzák a HCV kötési és fúziós eljárások szükségesek a vírus bejutását a májsejtekbe, így akadályozza a képességét, hogy dolgozzon ki egy fertőzés. A vírus duplikációjának csökkentése: a kutatások azt mutatják, hogy a szilibinin emellett megakadályozhatja a HCV RNS szintéziséhez szükséges alapvető anyagokat a szennyezett sejtekben. Ezért ez korlátozza a vírus duplikációját, és minimalizálja az áramló vírusrészecskék általános szintjét. A vírus felszabadulásának megelőzése: a Silibininről kimutatták, hogy zavarja a nye HCV fragmensek gyűjtését és kiválasztását a szennyezett sejtekből, még inkább minimalizálva a vírus terjedését a májban. A máriatövis használata folyékony esszenciában vagy kiegészítésben, beleértve az energetikai összetevőket is, segíthet a kezelés fokozásában eredmények tartós hepatitis C-ben szenvedő emberek számára, akik valójában nem reagáltak jól a hagyományos terápiákra. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy tanácsot kérjen egy egészségügyi szakembertől, mielőtt a MÁRIATÖVIST a HCV-fertőzés kiegészítő terápiájaként használná. Máriatövis úgy tűnik, hogy egy biztató szerves kezelés kezelésére májkárosodás okozta mérgező anyagok, mint például f.ex. a halálos sapka gomba. Fontos szem előtt tartani, hogy a máriatövis nem helyettesíti az orvosi kezelést, és nem kell használni, mint a fő terápia bármely klinikai probléma. A máriatövis vírusellenes otthonait alaposan tanulmányozták, és szilibinin része garanciát mutatott a hepatitis C vírusfertőzés elleni küzdelemben. Ha folytatjuk a rákos sejtek terápiájának fenntartását a máriatövissel, akkor a sugárkezelés hatékonyságának növelése a természetes gyógynövényben felfedezett összetevők felhasználásával ígéretes módszer a további vizsgálatokhoz.

Szólj hozzá!