„Lakóhelyem és a gyógynövények” – plakátpályázat 5-8. osztályos diákok számára

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának kiemelt célja, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltse a gyógynövények iránt, és ezzel a céllal a Szakosztály már több nagy sikerű pályázatot hirdetett általános- és középiskolás diákok számára. A most meghirdetésre kerülő pályázatunkon felső tagozatos (5-8. osztályos) diákok vehetnek részt. Pályázni olyan plakáttal lehet, amelyen a diákok bemutatják a lakóhelyükhöz kapcsolódó gyógynövényeket. A plakáton bármilyen a gyógynövényekhez kapcsolódó szűkebb téma (pl. gyűjtés, termesztés, felhasználás, történet) feldolgozható. A pályamű tartalmának kapcsolódnia kell a pályázók szűkebb otthonához (megye, település). A pályázat célja, hogy a fiatalok megismerjék a környezetükben előforduló gyógynövényeket, azok gyűjtését, termesztését és alkalmazását. Alkalmat kívánunk teremteni az iskolai közösségeknek arra, hogy témává váljanak a Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében honos gyógynövények és az azokkal való gyógyítás. A diákok alkotásait a Gyógynövény Szakosztály vezetőségéből álló zsűri tartalmi és formai szempontok alapján értékeli. Szándékunk az, hogy a fiatalok minél kreatívabb, ötletesebb és korosztályukhoz illeszkedő formában mutassák be az általuk választott témát.

Reméljük, hogy sok tanintézményt és tanulót elérünk a kezdeményezésünkkel. Az alkotások megtekinthetők lesznek az MGYT Gyógynövény Szakosztály facebook oldalán. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk sikeres lesz, melyhez tisztelettel kérjük együttműködésüket, segítségüket!

Részletes pályázati felhívás

Pályázat címe

“Lakóhelyem és a gyógynövények” az MGYT Gyógynövény Szakosztály plakátpályázata 5-8. osztályos diákok számára.

Cél

A diákok gyógynövények iránti érdeklődésének felkeltése

Célcsoport

5-8. osztályos diákok

Pályázók

Egyéni pályázók és 2-5 fős csapatok

Magyarországi és határon túli általános iskolások egyaránt jelentkezhetnek.

Időpontok, határidők

A pályázat meghirdetése: 2018. szeptember 20.

Az alkotások beküldésének a határideje: 2019. január 5.

Értékelés, bírálat: 2019. február 10.

Díjazottak értesítése: 2019. február 20.

Eredményhirdetés

  1. február 20.

A pályázat tartalma és benyújtásának formája

A pályamunkák szűkebb témáját nem határozzuk meg, lehetőséget kívánunk biztosítani az egyedi, kreatív megoldásoknak, ötleteknek.

Egy pályázó csak egy pályamunkában vehet részt.

A plakátokkal kapcsolatos tartalmi és alaki követelmények a következők:

A plakát maximális mérete 90 cm × 120 cm. Készülhet bármilyen eszköz segítségével, tartalmazhat nyomtatott vagy kézzel írott szöveget, képeket, rajzokat, illetve egyéb illusztrációkat.

A plakátról készített jó felbontású fénykép(ek)et jpeg vagy png formátumban elektronikusan kell beküldeni. A szervezőknek az plakátok lefényképezésére, megőrzésére vagy visszaküldésére nincs lehetősége, ezért az eredeti alkotásokat ne küldjék be!

Fontos, hogy a plakátról készült képek jó minőségűek legyenek. A pályázat elbírálásához legalább egy olyan kép szükséges, amelyen az alkotás egésze jól látható, ugyanakkor további képek is beküldhetők, amelyeken az egyes részletek (pl. szöveges információ, kisebb képek) jól kivehetők és olvashatók.

A pályamunkáról készült képeket tartalmazó kísérő e-mailben az alábbi adatok megadása szükséges:

A pályamunka címe, szerzők neve, felkészítő tanár neve (ha van), iskola neve és postacíme (irányítószám, város, utca, házszám), legalább egy e-mail cím. Hiányos adatok esetén a pályamunka nem értékelhető.

A pályaművek értékelésének szempontjai: tartalom, a téma kidolgozottsága, a plakát technikai megvalósítása, esztétikai értéke.

A szervezők és a pályázók közötti kapcsolattartás e-mailen keresztül történik. Ennek érdekében kérjük, hogy pályamunkát beküldők a kísérő e-mailben legalább egy, rendszeresen használt e-mail címet megadni szíveskedjenek.

Benyújtás

Az alkotásokat elektronikus úton az alábbi e-mail címre várjuk.

Dr. Tóth Barbara
evgyogynovenye@gmail.com

Az e-mail tárgya: Lakóhelyem és a gyógynövények

Nyeremények

A beérkezett munkák közül szakértő zsűri választja ki az első három díjazottat, akiknek nyereménye ajándékcsomag.

Jogi kitétel

A pályázók – illetve azok képviselői (szülő, pedagógus) – a pályamunka benyújtásával egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy a pályamunkáról készült képeket a szervezők kiadványokban és közösségi felületeken szabadon felhasználhassák.

A pályamunka benyújtása automatikusan a jogi kitétel elfogadást jelenti.

Részletek és aktualitások:

gyogynovenylap.hu és www.facebook.com/MgytGyogynovenySzakosztaly

További információ: Dr. Tóth Barbara, pályázatszervező, evgyogynovenye@gmail.com

 

Örömteli és eredményes munkát kívánunk!

Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya

egyetemi adjunktus
Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar,
Farmakognóziai Intézet

65 cikk

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top