Kinek és miért írjuk?

A Gyógynövénylap.hu oldalt a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya hozta létre és üzemelteti.

A gyógynövények, természetes anyagok, és az azokból készült termékek iránti jelentős érdeklődés kielégítésére számos weboldal létezik – sajnos, köztük olyanok is, amelyek téves, esetenként veszélyes információkat terjesztenek. Gyógynövénykutatással foglalkozó szakemberekként célunk, hogy az oldalon megjelenő írásokkal hozzájáruljunk a gyógynövényekkel kapcsolatos szakszerű ismeretek terjesztéséhez.

A Fitoterápia rovat a gyógynövények gyógyászati alkalmazásával kapcsolatos írásokat tartalmazza, a Gyógyövénytan a gyógynövények gyűjtésével, termesztésével, botanikájával foglalkozó cikkek gyűjtőhelye, a Kutatás címszó alatt az újabb tudományos eredmények ismertetését olvashatják.

Bár itt nem lehet majd csodás gyógyulásokról, mindent meggyógyító varázsnövényekről olvasni, megkíséreljük, hogy a megalapozott ismereteket, új kutatási eredményeket a természettudományos érdeklődésű olvasók számára érthető és élvezhető módon prezentáljuk. Az írások tartalmáért a szerzők arcukkal, nevükkel vállalják a felelősséget, azonban fontos figyelmeztetés, hogy az itt olvasható írások célja az ismeretterjesztés, nem pedig az öngyógyítással kapcsolatos tanácsadás! Konkrét kérdéseivel, problémáival mindig forduljon gyógyszerészhez vagy orvoshoz!

 

Egyetemi docens
Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar,
Farmakognóziai Intézet

24 cikk

Top